Vlasotince Cafe - Vlasotinacki portal   
  Create an account  •  Pocetna strana portala •  Download •  Vas nalog •  Forumi •  

Navigator
Gradski meni
· Pocetna strana

· Komunikacija clanova
· FORUM
· Flash Chat - NOVO

Zabava
· Vlasotinacki recnik
· Flash Igre
· Jos igrica
· Mnooogo igrica
· Smesne slike
· Vicevi
· TV prog.sheme svih stanica
· Telefonski imenik
· Dnevni horoskop

Portal
· Vesti u vezi portala
· Posalji vest
· FAQ
· Komentar predlog
· Preporucite nas
· Recenzije
· Linkovi
· Pretrazi
· Statistika
· VL Cafe Toolbar

Slike i fajlovi
· Vlasotinacki oglasi
· Foto Album
· Postavi sliku
· Download
· Postavi fajl

Control Panel
· Reg.Users.Login.

Sveze vesti
· Vesti dana
· Drustvene vesti
· Vesti iz kulture
· Politicke vesti
· Vesti iz sporta
· Vesti iz sveta
· Vesti tehnologije
· Vremenska prognoza

Informacija o korisniku
_YOURIP38.103.63.59

Dobrodosli, Gost
Nickname
Sifra

· Registrovani
· _PASSWORDLOST
Ljudi na vezi:
Posetioca: 13
Clanova: 3

Imali smo
5801745
pregledanih strana od
Novembar 2004 (April 2005)

SERDT
7 September 2008 12:40:43 CEST (GMT +2)

Mali shout box

Samo registrovani korisnici mogu pisati poruke login ili kreiraj nalog.

Najnovije na forumu
Poslednjih 15 poruka na forumu

nokia 6630ME na prodaju!!!
Last post by Gorefest on Sep 07, 2008 at 12:09:59

Pronadjen uzrok zagadjenja Vlasine
Last post by Gorefest on Sep 07, 2008 at 11:44:17

prodajem komp p4 - povoljno !!!
Last post by Gorefest on Sep 07, 2008 at 11:42:05

Prodajem monitor samsung 795df (silver-black) 17''
Last post by Gorefest on Sep 07, 2008 at 11:40:44

Gej, peder ili lezbejka
Last post by Ministar on Sep 07, 2008 at 10:14:47

Ostavka Tomislava Nikolića
Last post by Donald_Sikert on Sep 07, 2008 at 09:17:39

Volovi
Last post by Liki-016 on Sep 07, 2008 at 07:06:26

Oglasi
Last post by bamby on Sep 07, 2008 at 06:58:06

kupujem hdd 2,5", memorije i rezac cd/dvd za laptop!!!
Last post by eXtazY on Sep 07, 2008 at 02:15:34

Leto je
Last post by vlasotincanin on Sep 07, 2008 at 01:15:55

Tema protiv EU
Last post by vlasotincanin on Sep 07, 2008 at 00:50:43

SRBIJA, brate!
Last post by bamby on Sep 07, 2008 at 00:47:36

Najbolji film koji ste pogledali u poslednje vreme..
Last post by emix3csl on Sep 07, 2008 at 00:16:48

K a z h u k a d g a p r i m i s h u d u p e d a s p o r o c
Last post by bamby on Sep 06, 2008 at 23:39:49

watch movies. Americki filmovi gledanje za Dzaba
Last post by Nusproizvod_Inhalacije on Sep 06, 2008 at 23:26:48

[ Vlasotince Cafe - Vlasotinacki portal ]

Google

Kuj je kude

Vlasotince cafe :: Pogledaj teme - Kloniranje made in Serbia - Leskovac
 FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Kloniranje made in Serbia - Leskovac
Idi na stranu Prethodni  1, 2

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Vlasotince cafe forum -> Nauka
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Nusproizvod_Inhalacije
Future English Teacher

Pridružio: Apr 06, 2005

PorukaPoslao: Uto Apr 11, 2006 9:28 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

bamby
bamby

Pridružio: Apr 04, 2005

PorukaPoslao: Čet Jul 20, 2006 3:40 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

http://www.naslovi.net/search.php?q=Miodrag+Stojkovi%C4%87
Liki-016
...

Pridružio: May 04, 2005

PorukaPoslao: Čet Jul 20, 2006 3:51 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

e upravo sam i ja sve to procitala.
puno srece mom sugradjaninu a mamama i tatama puno malih slatkih beba Smile
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Liki-016
...

PorukaPoslao: Pet Sep 29, 2006 3:35 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

www.vecernjenovosti.co.yu ::

ILI LE­SKO­VAC
ILI BE­LI SVET!
Ekipa Novosti, 28. septembar 2006

LE­SKO­VAC - Ge­ne­ti­čar dr Mi­o­drag Stoj­ko­vić po­ru­čio je u četvrtak da ne od­u­sta­je od po­vrat­ka u rod­ni Le­sko­vac gde bi sa su­pru­gom Pe­trom na­sta­vio da se ba­vi na­uč­nim ra­dom. Uko­li­ko to, me­đu­tim, ne bu­de mo­gao da ostva­ri, pre­o­sta­je mu te­žak iz­bor - od­la­zak u ne­ku su­sed­nu ze­mlju ili po­vra­tak u da­le­ki svet. U iz­ja­vi za "No­vo­sti" ka­že da je zbu­njen na­vo­di­ma mi­ni­stra To­mi­ce Mi­lo­sa­vlje­vi­ća da "kli­ni­ka u Le­skov­cu ne­će bi­ti otvo­re­na".
- Mo­ji part­ne­ri i ja još ni­smo pod­ne­li ni­ka­kav zah­tev za "na­vod­nu kli­ni­ku" jer su nam do­bro po­zna­ti sa­da­šnji za­kon­ski pro­pi­si o uče­šću pri­vat­ne prak­se u zdrav­stvu Sr­bi­je. Zna­mo da su do­zvo­lje­ne spe­ci­jal­ne bol­ni­ce ko­jih već ima ne­ko­li­ko u Be­o­gra­du - ka­že dr Stoj­ko­vić.
On na­gla­ša­va da je mi­ni­star Mi­lo­sa­vlje­vić ra­ni­je bio bla­go­na­klon pre­ma nje­go­vim pla­no­vi­ma i da mu ni­je ja­sno šta se to pro­me­ni­lo.
- Mo­žda je ter­mi­no­lo­ški ne­spo­ra­zum. Va­žno je da se shva­ti da se ne sma­tram ne­kim sto­že­rom "na­ci­o­nal­nog pro­gra­ma" na ovom pla­nu ni­ti sam ika­da imao ta­kve am­bi­ci­je. Isti­na je da sam pri­sta­li­ca ob­je­di­nja­va­nja na­uč­ne pa­me­ti Sr­bi­je uop­šte pa i u do­me­nu mo­je struč­no­sti.
Stoj­ko­vić ka­že da mu je pot­pu­no ja­sno šta su na­uč­no-is­tra­ži­vač­ke usta­no­ve i ka­ko ti­mo­vi u obla­sti na­u­ke funk­ci­o­ni­šu i ka­ko se stva­ra­ju za­kon­ski i dru­gi uslo­vi za ta­kvu de­lat­nost.
- Po­je­di­ne mo­je ko­le­ge su u jav­nim na­stu­pi­ma, s pra­vom, po­ka­za­le da ne po­zna­ju de­ta­lje mog na­uč­nog ra­da i re­zul­ta­te. Na­me­ra­vam da pre­ko od­go­va­ra­ju­ćih struč­no-na­uč­nih te­la te re­zul­ta­te na ne­ki na­čin i ob­ja­snim. Že­lim da u mo­joj rod­noj Sr­bi­ji, za­što ne i u Le­skov­cu, na­sta­vim rad, u okvi­ru za­kon­skih mo­guć­no­sti. Mo­lim sve nad­le­žne za ta­kve do­zvo­le da mi ne da­ju vi­še ni­ti ma­nja pra­va od onih ko­je pro­pi­si omo­gu­ća­va­ju, na­vo­di Stoj­ko­vić.
On se na­da da će usko­ro, po­sle od­go­va­ra­ju­ćih struč­nih i etič­kih di­sku­si­ja, bi­ti do­ne­ti za­ko­ni u skla­du sa evrop­skim nor­ma­ma i prak­som na­pred­nih ze­ma­lja na tom pla­nu.
- Na­ci­o­nal­ni in­te­re­si su ve­ći od svih su­je­ta za­jed­no, pred­ra­su­da, la­žnih i pra­vih ti­tu­la, a mo­gu­ća po­li­ti­za­ci­ja jed­nog ova­kvog pro­jek­ta ne mo­že bi­ti ko­ri­sna ni za ko­ga u mo­joj rod­noj ze­mlji - po­ru­ču­je Stoj­ko­vić.

KAO BRI­TAN­CI
- GO­TO­VO sam u dnev­nom kon­tak­tu sa lju­di­ma iz Mi­ni­star­stva zdra­vlja oko do­no­še­nja no­vog za­ko­na ko­ji tre­ba da re­gu­li­še is­tra­ži­va­nja sa ma­tič­nim će­li­ja­ma i klo­ni­ra­nje u te­ra­pe­ut­ske svr­he. Tru­di­ću se da ob­ja­snim zna­čaj do­no­še­nja jed­nog flek­si­bil­ni­jeg za­ko­na, po­put onog u Bri­ta­ni­ji, ali uko­li­ko do ta­kvog re­še­nja ne do­đe­mo u svo­joj do­mo­vi­ni ba­vi­ću se is­tra­ži­va­nji­ma opet u okvi­ru za­kon­skih mo­guć­no­sti.

JE­DAN OD PET
DR STOJ­KO­VIĆ je u Be­o­gra­du za­vr­šio Ve­te­ri­nar­ski fa­kul­tet, a dok­to­ri­rao u Min­he­nu na te­mu em­bri­o­lo­gi­ja i bi­o­teh­no­lo­gi­ja. Na Me­di­cin­skom fa­kul­te­tu u Nju­ka­slu pre­da­je em­bri­o­lo­gi­ju i bi­o­lo­gi­ju ma­tič­nih će­li­ja, a u Va­len­si­ji je do­ne­dav­no bio za­me­nik di­rek­to­ra in­sti­tu­ta "Princ Fe­li­pe".
Re­ce­zent je u pre­ko 20 struč­nih ča­so­pi­sa bri­tan­ske or­ga­ni­za­ci­je HFEA, ko­ja da­je do­zvo­le za is­tra­ži­va­nje u toj obla­sti, je­dan od pet čla­no­va ame­rič­ke Ko­mi­si­je za do­de­lu fi­nan­sij­ske po­mo­ći na­uč­ni­ci­ma i in­sti­tu­ti­ma za iz­u­ča­va­nje ma­tič­nih će­li­ja. Član je slič­nih ko­mi­si­ja u Če­škoj, Sin­ga­pu­ru i In­ter­na­ci­o­nal­nog udru­že­nja ko­je se ba­vi ma­tič­nim će­li­ja­ma. Re­do­van je pro­fe­sor na Me­di­cin­skom fa­kul­te­tu u Kra­gu­jev­cu, a go­stu­ju­ći na Pri­štin­skom i VMA.
D. MILj­KO­VIĆ

PROF. DR MAR­KO KON­TIĆ, PRED­SED­NIK ETIČ­KOG KO­MI­TE­TA SLD
KLI­NI­KA NI NA KRA­JU ZA­KO­NA
BE­O­GRAD - Iz­ja­va mi­ni­stra zdra­vlja prof. dr To­mi­ce Mi­lo­sa­vlje­vi­ća da Kli­ni­ka za van­te­le­snu oplod­nju u Le­skov­cu ko­ju je tre­ba­lo da otvo­ri naš po­zna­ti ge­ne­ti­čar svet­skog re­no­mea Mi­o­drag Stoj­ko­vić, ne mo­že i ne­će bi­ti otvo­re­na, jer po na­šem za­ko­nu usta­no­vu sa ta­kvom na­me­nom mo­ra da for­mi­ra Me­di­cin­ski fa­kul­tet, "na pr­vu lop­tu" uz­bur­ka­la je jav­nost.
U Mi­ni­star­stvu zdra­vlja Sr­bi­je ju­če nam je po­tvr­đe­no da kli­ni­ku mo­gu da otvo­re is­klju­či­vo dok­to­ri sa di­plo­mom Me­di­cin­skog fa­kul­te­ta. Pro­fe­sor dr Mar­ko Kon­tić, pred­sed­nik Etič­kog ko­mi­te­ta Srp­skog le­kar­skog dru­štva sma­tra da ni­je spor­no što je ge­ne­ti­čar Stoj­ko­vić naj­pre ve­te­ri­nar, i do­da­je da je za otva­ra­nje kli­ni­ke neo­p­hod­no da se is­po­štu­je za­kon­ska pro­ce­du­ra.
- Mi­o­drag Stoj­ko­vić je kroz mu­li­di­sci­pli­nar­ne stu­di­je ste­kao uslo­ve za rad - ob­ja­šnja­va za "No­vo­sti" pro­fe­sor Kon­tić. - Spor­no je, me­đu­tim, za­kon­ska pro­ce­du­ra ko­ja ni­je is­po­što­va­na. Lič­no sam po­dr­žao otva­ra­nje jed­ne ta­kve kli­ni­ke još pre do­zvo­le Mi­ni­star­stva zdra­vlja. Ali, da bi kli­ni­ka po­če­la da ra­di neo­p­hod­no je da ko­le­ga Stoj­ko­vić do­sta­vi Me­di­cin­skom fa­kul­te­tu pro­je­kat raz­vo­ja usta­no­ve i do­bi­je po­zi­tiv­nu re­cen­zi­ju, na­kon ko­je bi se for­mi­ra­li Uprav­ni i Nad­zor­ni od­bo­ri i Struč­ni sa­vet, što je je­di­ni za­kon­ski put do re­gi­stra­ci­je. Ceo pro­ces tra­je oko me­sec da­na.
Pre­ma re­či­ma pro­fe­so­ra Kon­ti­ća, re­fer­ne­ce iz sve­ta ni­su do­volj­ne da ne­ko, bez pret­hod­no is­po­što­va­ne za­kon­ske pro­ce­du­re, otvo­ri bi­lo ka­kvu zdrav­stve­nu usta­no­vu. Po­sta­vlja se i pi­ta­nje da li je Stoj­ko­vi­ću do­slov­ce pre­do­čen naš za­kon, ali je evi­dent­no da je on pun en­tu­zi­ja­zma pla­ni­rao da ra­di na ma­tič­nim će­li­ja­ma na­sta­vi upra­vo u svom rod­nom gra­du.
S. MI­RO­SA­VLjE­VIĆ

PRED­SED­NIK SO LE­SKO­VAC GO­RAN CVE­TA­NO­VIĆ
MI­NI­STAR PO­GA­ZIO OBE­ĆA­NjE
LE­SKO­VAC (Fo­Net) - Pred­sed­nik Skup­šti­ne op­šti­ne Le­sko­vac Go­ran Cve­ta­no­vić oce­nio je kao sra­mot­nu iz­ja­vu mi­ni­stra zdra­vlja To­mi­ce Mi­lo­sa­vlje­vi­ća da kli­ni­ka za van­te­le­snu oplod­nju i is­tra­ži­va­nje ma­tič­nih će­li­ja ne­će bi­ti otvo­re­na i da je ge­ne­ti­čar Mi­o­drag Stoj­ko­vić "sa­mo ve­te­ri­nar".
Cve­ta­no­vić, ko­ji je bio za­du­žen is­pred lo­kal­nih vla­sti za re­no­vi­ra­nje ku­će u Nor­ve­žan­skoj uli­ci, gde bi tre­ba­lo da Kli­ni­ka bu­de otvo­re­na, is­ta­kao je da je Mi­lo­sa­vlje­vić lič­no obe­ćao pro­sla­vlje­nom na­uč­ni­ku po­dr­šku mi­ni­star­stva oko otva­ra­nja kli­ni­ke.
Stoj­ko­vić je lič­no bio kod mi­ni­stra zdra­vlja i on mu je obe­ćao po­dr­šku u otva­ra­nju kli­ni­ke, a pre sa­mo ne­ko­li­ko da­na to isto je po­no­vi­la i dr­žav­ni se­kre­tar mi­ni­star­stva Ne­ve­na Ka­ra­no­vić, do­dao je Cve­ta­no­vić
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Liki-016
...

PorukaPoslao: Uto Jan 29, 2008 2:20 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Citat:

Instituciji za vantelesnu oplodnju u Leskovcu isporučen deo opreme
Uskoro će i rode sleteti na krov bolnice

LESKOVAC - Dragan Đilas, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za NIP, predao je u subotu deo opreme pristigle za Specijalnu bolnicu za vantelesnu oplodnju, genetičaru Miodragu Stojkoviću. Ukupna vrednost opreme koja će biti nabavljena iznosi 42 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena posredstvom NIP-a i Fonda za razvoj Srbije.

Dragan Đilas, rekao je da će država i ubuduće podržavati ovakve i slične projekte, koji se realizuju van velikih centara, kako bi se omogućio ravnomeran regionalni razvoj Srbije.

- Mišljenja smo da našem stručnjaku, genetičaru Stojkoviću, moramo da obezbedimo uslove kada je odlučio da svoj naučni rad nastavi u našoj zemlji. Istovremeno, želimo da od Srbije napravimo centar u ovoj oblasti. Naša šansa za razvoj je u tome da napravimo što više ovakvih centara van Beograda. Da se cela Srbija razvija - naglasio je Đilas.

Doktor Miodrag Stojković smatra da će nakon kompletnog opremanja, dozvola za rad Bolnice za veštačku oplodnju biti veoma brzo izdata.
- Ovo je samo jedan deo opreme, a u narednih nekoliko dana i nedelja očekujemo da pristigne i ostatak opreme. Nadam se da ćemo sa poslom krenuti za mesec i po dana, pod uslovom da dobijemo dozvolu za rad.

U razgovoru sa ministrom Đilasom, Stojković je priznao da je bio veoma skeptičan po pitanju otvaranja bolnice, jer je ona njemu predata na upotrebu još pre godinu i po dana.

- Kada sam prošlog leta odlazio iz Leskovca, ja sam video svrake i čavke na ovoj kući i izgubio sam svaku nadu da će bolnica početi sa radom. Zahvaljujući pomoći Fonda i NIP-a, u stanju smo da opremimo ustanovu i nadam se da će na naš krov uskoro sletati rode. Cela ideja oko ove bolnice je borba protiv bele kuge, ali i nauka i edukacija mladih stručnjaka iz ove oblasti - zaključio je Stojković.

Prikaži poruke iz poslednjih:   

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Vlasotince cafe forum -> Nauka Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  1, 2
Strana 2 od 2

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Forums ©

Rosulja WiFi . vlasotince.comVlasotince u Evropi

All logos and trademarks in this site are property of Vlasotince Cafe.
The comments are property of their posters and Vlasotince Cafe,
all the rest © 2004 - 2007 Vlasotince Portal Cafe

Svi tekstovi i fotografije vlasništvo su Vlasotince Cafe portala. Nije dozvoljeno njihovo korištenje u bilo koje svrhe bez izričitog
dopuštenja . Sva prava zadrzana. / copyright: Vlasotince Cafe / 2004. - 2007.

Ideja administracija realizacija web dizajn (c) Dragan Blagojevic BAN
pomoc i covek bez koga ovo ne bi bilo bamby
Hosted by Host 011

Search engine crawling improved by SSEO v.2 ( Serbian Search Engine Optimization )

web site monitoringCheck Page Ranking
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Strana generisana: 0.35 sekundi
:: Cobalt made for Vlasotince cafe ::