Vlasotince Cafe - Vlasotinacki portal   
  Create an account  •  Pocetna strana portala •  Download •  Vas nalog •  Forumi •  

Navigator
Gradski meni
· Pocetna strana

· Komunikacija clanova
· FORUM
· Flash Chat - NOVO

Zabava
· Vlasotinacki recnik
· Flash Igre
· Jos igrica
· Mnooogo igrica
· Smesne slike
· Vicevi
· TV prog.sheme svih stanica
· Telefonski imenik
· Dnevni horoskop

Portal
· Vesti u vezi portala
· Posalji vest
· FAQ
· Komentar predlog
· Preporucite nas
· Recenzije
· Linkovi
· Pretrazi
· Statistika
· VL Cafe Toolbar

Slike i fajlovi
· Vlasotinacki oglasi
· Foto Album
· Postavi sliku
· Download
· Postavi fajl

Control Panel
· Reg.Users.Login.

Sveze vesti
· Vesti dana
· Drustvene vesti
· Vesti iz kulture
· Politicke vesti
· Vesti iz sporta
· Vesti iz sveta
· Vesti tehnologije
· Vremenska prognoza

Informacija o korisniku
_YOURIP38.103.63.59

Dobrodosli, Gost
Nickname
Sifra

· Registrovani
· _PASSWORDLOST
Ljudi na vezi:
Posetioca: 41
Clanova: 0

Imali smo
6819349
pregledanih strana od
Novembar 2004 (April 2005)

SERDT
23 November 2008 11:06:01 CET (GMT +1)

Mali shout box

Samo registrovani korisnici mogu pisati poruke login ili kreiraj nalog.

Najnovije na forumu
Poslednjih 15 poruka na forumu

Internet Movie Car Database
Last post by bamby on Nov 23, 2008 at 07:07:24

Srecan rodjendan
Last post by Gorefest on Nov 23, 2008 at 02:54:52

Zima je
Last post by Liki-016 on Nov 23, 2008 at 02:03:18

Press clipping
Last post by vlasotincanin on Nov 23, 2008 at 00:49:46

now playing
Last post by Nusproizvod_Inhalacije on Nov 22, 2008 at 22:27:59

Sad ima da se cita povise
Last post by misha on Nov 22, 2008 at 12:09:13

Preko bare - sa druge strane Atlantika
Last post by vlasotincanin on Nov 22, 2008 at 02:04:01

EU klub - pridruzimo se i mi
Last post by bamby on Nov 22, 2008 at 01:53:14

Mile Lasic
Last post by vlasotincanin on Nov 22, 2008 at 00:36:21

Telenor 333 iiiiiiii
Last post by misha on Nov 21, 2008 at 10:06:44

Samo za zenski svet
Last post by Zlatokosa on Nov 21, 2008 at 09:21:24

R.I.P.
Last post by Morgoth on Nov 21, 2008 at 07:23:00

Election 2008
Last post by Liki-016 on Nov 21, 2008 at 05:06:13

Najbolji film koji ste pogledali u poslednje vreme..
Last post by misha on Nov 21, 2008 at 03:16:54

Jesen je
Last post by vlasotincanin on Nov 21, 2008 at 03:10:31

[ Vlasotince Cafe - Vlasotinacki portal ]

Google

Kuj je kude

Vlasotince cafe :: Pogledaj teme - Učenik pokušao samoubistvo
 FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Učenik pokušao samoubistvo
Idi na stranu Prethodni  1, 2

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Vlasotince cafe forum -> Obrazovanje
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Donald_Sikert
Sheherezada

Pridružio: Jul 20, 2007

PorukaPoslao: Ned Jun 15, 2008 11:54 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

To mora da su neke posebne skole. Ja ne znam da je iko ikad ponavljao u osnovnoj skoli jos od kad smo mi isli u nju. Pa i da je neko ponavljao, ponavljao pa sta onda. Jaka stvar. To nije razlog da se neko besi. Mozda treba da se razmotri da se umesto ponavljanja takvi izbacuju iz skole. Dosta mu je do cetvrtog razreda, da nauci da se potpise gde mu kazu i da ume da procita tv program da bi video kad je fuzbal ili spanska serija i to je za taj stalez dovoljno. I tako ga ovo ostalo ne interesuje, a ima i da bude srecan sto vise ne mora u skolu, pa sto da mu se ne ucini. Dajte ljudima ono sto traze, to je u duhu potrosackog drustva.

I nisam ja mislio da presusuje nafta, nego potrosacko drustvo presusuje. Tolko, bese a bre, u bre 20 godine, a sad ponovo u normalu. Sto su se izduvali izduvali su se, a sad lopate u sake. U Engleskoj takodje sve vise ljudi koji imaju dvoriste gaji sebi povrce, ili kupuje od komsija koji gaje. Razlog je sto nece da kupuju ono uvozno jer nemaju poverenja u njega, to jest u nacin na koji je proizvedeno. Gledam na primer, ima mnogo dobri dzogeri koji nisu sa sundjerom, nego sa onim kao truleks krpa, i nisu skupi, ali je fora sto su napravili da se zacas srafovi rasrafe i razjedu i onda ti to da bacis i kupis drugo, iako je sve jos maltene novo. E pa njih su za sve spremali izuzev za mene (sto rece Ilija Cvorovic) . Ima da ga popravljam dok se ne raspadne. Ja bre jos zimi nosim kanadjanke iz 1987, oni ce meni da prodaju njihovo potrosacko drustvo. Mogu da me poljube u...

Moram da se osvrnem i na ono o tesenju, jer je interesantna teza za razradu. Zato sto polazi od pogresne pretpostavke da svi u zivotu hoce isto - ili ako i nece, da svi treba da hoce one "vrednosti" kojima ih bombarduju mediji. Tzv "uspeh" i drugi razni qrci palci. Samo jos nisu rekli sta je to taj njihov "uspeh" i u cemu se on sastoji. Da li je vise do jaja onaj ko ima karticu, ili je mozda veci baja onaj sto ih ima dve! Da li je onaj sto ide da letuje u Bugarsku inferiorniji od onoga sto ide u Grcku a obojica nisu ni do kolena onome sto je isao na Maldive da jede kuvanu kamilu. A mozda je za nekoga uspeh sto ne mora da se jebava oko tog njihovog "uspeha" jebes li ga. Mozda neki samo hoce da ih niko ne smara bilo kakvim budalastinama, a posebno tim najsmarackijim od svih - materijalistickim, i "uspesnim" da bi mogli da kuliraju, odakle znas. Mozda su neki ako su nekad u nekim trenucima labilnosti ili pod nekim pritiskom ili zbog neceg ko zna cega i razmisljali o tim budalastinama, mozda se to promenilo. Bejah slep, a sad vidim, rek'o slepac kome je drug Isus vratio vid. Isto kao ovi u Engleskoj koji su progledali pa otisli u downshifting, gledano sa strane potrosaca, a u stvari se samo vratili u normalu. Uzmi Zlato od Dzeka Londona, tu ti je ta prica. U potrazi za srecom ne treba da se ide dalje od svog dvorista, jer ako je tu ne nadjes neces je nigde ni naci, rekla Doroti kad se vratila iz Oza, a jebes potrosacstvo, to je smaranje jedno nevidjeno i najobicnija sarena laza.

Pravo da ti kazem, ja ne volim mnogo da delim nekakve licne savete, ali i na ovo za decu bih se osvrnuo, zato sto mnogi pricaju te iste price umesto da pricaju nesto interesantno. Ako je nesto sigurno u zivotu, to je da nista nije sigurno, i niko nikome ne moze da garantuje nista. Ono sto covek moze je da decu pouci i posavetuje kako da budu dobri i posteni ljudi, da imaju svoju licnost i da budu slobodni, u smislu slobode licnosti, da ne jebu nikoga i nista dva posto i da nemaju idole, to posebno, a to kako ce da prodju u zivotu sto se materijalizma tice, drugovi anglosasi kao najnaprednije drustvo imaju i za to poslovicu - you can't keep a good man down. Ono si sto si, gde god da odes i sta god da uradis i to ne moze da promeni ni blekberi cxd142 ni neki tamo ferari ili bilo sta, to jest kako se okrenes dupe ti pozadi. Sto se drugih tice, i drustva itd i kako ono gleda na te stvari sto pricam, mnogo mi ga pa uz pistolj i za njih i za njihovo drustvo. I tako je naucno dokazano da ljudsku populaciju u procentu od 98% cine budale (ovde je 99,99) , a da su samo 2% stvarno svesna bica, prema tome, ljudsko drustvo je drustvo budala. I sta onda ima moja deca da prihvataju "vrednosti" drustva budala. Ima da prave sopstvene vrednosti ako treba. Da je Aleksandar radio sto i svi drugi, ni on nikad ne bi "razvezao" cvor.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Liki-016
...

Pridružio: May 04, 2005

PorukaPoslao: Sre Jun 18, 2008 5:10 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Citat:
Učenik zbog jedinice tukao profesorku na sred časa
Autor: Beta | 18.06.2008 - 17:48

Učenik drugog razreda pirotske gimnazije D.I. (16) je pred celim odeljenjem nasrnuo na profesorku francuskog jezika Slavicu Mijalković, nezadovoljan time što će iz tog predmeta imati negativnu ocenu.

Mijalković je rekla novinarima da joj je učenik od početka jučerašnjeg časa, na kome se dogodio incident, dobacivao "vrlo primitivne i ružne reči" na koje nije odgovarala, jer nije želela bilo kakav verbalni duel sa njim.
"Kada je trebalo da mu zaključim ocenu, a to je bila jedinica, on je istrčao iz poslednje klupe, brzo stigao do mene i krenuo da me udara po licu, nogama, leđima", navela je ona.
Ona je kazala da učenik nije imao razloga da bude revoltiran zbog toga što nije imao prilike da odgovara za pozitivnu ocenu, jer nije imao "nijedan element za pozitivnu ocenu".

Ona je navela da je istog dana potražila pomoć lekara, kao i da će protiv učenika i njegove majke pokrenuti sudski postupak.
"Njegova majka, čim je posle incidenta došla u školu, me je vređala govoreci da ostalim učenicima delim ocene kao Deda Mraz, a samo njemu jedinicu. Elemenata za pozitivnu ocenu on, medutim, nije imao", kazala je Mijalković.

Direktorka gimnazije Dragica Nikolić je rekla da je pokrenut disciplinski postupak protiv učenika koji je napao profesorku francuskog jezika.
Učenikova majka Jasmina K. je rekla novinarima da je došla u školu čim je obaveštena o incidentu, kao i da je juče ispisala sina iz te škole.
"Uprava škole mi je rekla da je on nasrnuo na profesorku. Osuđujem ovaj njegov čin i krivo mi je što se to desilo, jer je sebi naudio", rekla je ona.

Donald_Sikert
Sheherezada

PorukaPoslao: Sre Jun 18, 2008 6:41 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Eto. Mora da ni za toga nisu imali razumevanje. Pa se ne zna ko je jadniji, da li ovaj sto je hteo da se besi, ili taj sto hoce da bije nastavnike. Iznerviralo se znaci jos jedno muškare. Nadam se da ce da zaglavi popravni dom, posto je za zatvor mlad. Tako bi bar trebalo da bude da je ovde normalno. Da je normalno, i da se ja pitam, taj bi meni popio optuznicu za pokusaj ubistva, i da mu se sudi kao odraslom. A ako ne zaglavi popravni dom, posto je ovde obicaj da se divljaci maze, onda bi nastavnica trebala da angazuje izvesna lica da ga malo priupitaju za junacko zdravlje u nekoj mracnoj ulici. Dosta vise tetosenja divljaka. Divljaci u dzunglu, a oni koji ih huskaju na takvo divljacko ponasanje, tipa vojislav kostunica i kompanija, na groblja i u ludnice i gotova stvar.
Nazad na vrh
Ministar
spije na forum

Pridružio: Dec 25, 2005

PorukaPoslao: Sre Jun 18, 2008 10:44 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Najbolje da se dobijanje jedinice proglasi za krivicno delo, pa da se svaki koj dobije keca(muskare), odma' po kratkom postupku u'apsi , a ako mu gu zakljuce, onda da se osudi na minimum 10 godine robiju.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
bamby
bamby

Pridružio: Apr 04, 2005

PorukaPoslao: Sre Jun 18, 2008 11:19 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

http://www.politika.co.yu/rubrike/Hronika/Sunovrat-parajlije-i-jad-uchenice.lt.html
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Donald_Sikert
Sheherezada

PorukaPoslao: Čet Jun 19, 2008 12:47 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pa oduvek je neko u skoli dobijao jedinice, ali nisu oduvek takvi napadali ucitelje i pokusavali da se bese, a ako neki i jesu, nije bila praksa da se takvi sazaljevaju i da se skole prilagodjavaju njima. Nego je bilo bas kontra, "if you can't stand the heat, get out of the kitchen" rek'o Hari Truman.

I uopste postoji taj trend u poslednje vreme, da se drustvo prilagodjava i formira prema najgorima, pa su se tako nakotili raznorazni kuriri, turbo folkovi, kontroverzni bizmismeni i druge gluposti i sljam. Red je da se to zaustavi. Ja sam mislio da je sustina rusenja Milosevica bila u tome da se srusi taj bolesni sistem i tzv vrednosti tog sistema i da se razbuca sav taj sljam, ne samo da se promeni Milosevic, a da sve ostalo ostane isto. Dok se to ne ostvari, da se srusi taj bolesni sistem ustolicen devedesetih, nista nije zavrseno. Ako treba za to 100 godina (i smrt streljanjem za 100,000 bizmismena kojovica) , neka traje 100 godina.
Nazad na vrh
Ministar
spije na forum

PorukaPoslao: Sub Jun 21, 2008 7:29 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ne bi da ti kontriram, al isli smo u skolu u isto vreme , a i sam znas kolko smo nepotrebnih stvari ucili. Apsolutno je doslo vreme da se gradivo prilagodi deci, a ne deca gradivu. Deca su razne inteligencije , motivacije , pa i radnih navika, ali za one najbolje koji treba da se prepoznaju i izdvoje iz proseka treba onda da postoje i posebne skole.
Prema tome u taj KITCHEN bi trebalo da bude WORM, a ne HEAT, jer je valjda cilj da se hrana spremi, a ne da izgori? (osim ako ne volis prepeceno?)
Nazad na vrh
Donald_Sikert
Sheherezada

PorukaPoslao: Sub Jun 21, 2008 9:20 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ma sve je to tacno, nego ja samo kazem da za ovaj pojedinacni slucaj taj nije pokusao da se besi zbog skole. Cim je on nabio 6 keca nije njega mnogo briga za skolu, niti ga pa jedan nastavnik proganja.
Nazad na vrh
Ministar
spije na forum

PorukaPoslao: Sub Jun 21, 2008 11:55 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pa u stvari, moz si i u pravu, ali sigurno ima neki razlog zasto je to pokusao.Mozda je i ta nezainteresovanost rezultat nekog problema. Skola je opet potenciram , ne samo mesto gde bi dete trebalo da se napumpava nepotrebnim cinjenicama i za iste ocenjuje ( a vala i osudjuje), nego bi onaj skolski pedagog-psiholog , malo mogao i da se potrudi da zaradi svoju platu. Dete sa problemom emituje znakove poziva u pomoc, a zna se ko bi to trebao da procita. Klinci u tim godinama nisu u mogucnosti da se sami izbore sa vecim problemima i zato ima neki ciji je poso da to prepozna i na vreme reaguje.
Ovo se odnosi na gore navedenog klinca , mada su i oni violentni sa nekim problemima, al se ti njihovi resavaju na razlicit nacin, jasno i glasno...
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Vlasotince cafe forum -> Obrazovanje Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  1, 2
Strana 2 od 2

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Forums ©

Rosulja WiFi . vlasotince.comVlasotince u Evropi

All logos and trademarks in this site are property of Vlasotince Cafe.
The comments are property of their posters and Vlasotince Cafe,
all the rest © 2004 - 2007 Vlasotince Portal Cafe

Svi tekstovi i fotografije vlasništvo su Vlasotince Cafe portala. Nije dozvoljeno njihovo korištenje u bilo koje svrhe bez izričitog
dopuštenja . Sva prava zadrzana. / copyright: Vlasotince Cafe / 2004. - 2007.

Ideja administracija realizacija web dizajn (c) Dragan Blagojevic BAN
pomoc i covek bez koga ovo ne bi bilo bamby
Hosted by Host 011

Search engine crawling improved by SSEO v.2 ( Serbian Search Engine Optimization )

web site monitoringCheck Page Ranking
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Strana generisana: 0.37 sekundi
:: Cobalt made for Vlasotince cafe ::