Vlasotince Cafe - Vlasotinacki portal   
  Create an account  •  Pocetna strana portala •  Download •  Vas nalog •  Forumi •  

Navigator
Gradski meni
· Pocetna strana

· Komunikacija clanova
· FORUM
· Flash Chat - NOVO

Zabava
· Vlasotinacki recnik
· Flash Igre
· Jos igrica
· Mnooogo igrica
· Smesne slike
· Vicevi
· TV prog.sheme svih stanica
· Telefonski imenik
· Dnevni horoskop

Portal
· Vesti u vezi portala
· Posalji vest
· FAQ
· Komentar predlog
· Preporucite nas
· Recenzije
· Linkovi
· Pretrazi
· Statistika
· VL Cafe Toolbar

Slike i fajlovi
· Vlasotinacki oglasi
· Foto Album
· Postavi sliku
· Download
· Postavi fajl

Control Panel
· Reg.Users.Login.

Sveze vesti
· Vesti dana
· Drustvene vesti
· Vesti iz kulture
· Politicke vesti
· Vesti iz sporta
· Vesti iz sveta
· Vesti tehnologije
· Vremenska prognoza

Informacija o korisniku
_YOURIP38.103.63.59

Dobrodosli, Gost
Nickname
Sifra

· Registrovani
· _PASSWORDLOST
Ljudi na vezi:
Posetioca: 25
Clanova: 4

Imali smo
5683498
pregledanih strana od
Novembar 2004 (April 2005)

SERDT
28 August 2008 19:15:35 CEST (GMT +2)

Mali shout box

Samo registrovani korisnici mogu pisati poruke login ili kreiraj nalog.

Najnovije na forumu
Poslednjih 15 poruka na forumu

Srbovanje
Last post by milos on Aug 28, 2008 at 18:43:34

Predrag i Nenad Filipović - rezultati
Last post by Liki-016 on Aug 28, 2008 at 18:32:11

http://mojevlasotince.in. rs/
Last post by vlasotincanka on Aug 28, 2008 at 18:28:25

Njeknja, njeknja
Last post by vlasotincanka on Aug 28, 2008 at 18:25:10

Koze
Last post by bamby on Aug 28, 2008 at 18:19:11

Srpski timovi u Evropu 2008/09.
Last post by Nusproizvod_Inhalacije on Aug 28, 2008 at 17:56:34

OHRID
Last post by Nusproizvod_Inhalacije on Aug 28, 2008 at 17:55:32

Vinski bal 2008
Last post by zvezdica on Aug 28, 2008 at 17:43:40

happy birthday
Last post by Nusproizvod_Inhalacije on Aug 28, 2008 at 17:36:29

Srbijo najlepsa bajko Srbijo oce i majko...
Last post by Nusproizvod_Inhalacije on Aug 28, 2008 at 17:24:50

Ocu vodu , OCU JEBENU VODU !!!
Last post by DawgVoliDeanu on Aug 28, 2008 at 15:30:16

Leto je
Last post by bamby on Aug 28, 2008 at 14:51:40

*^* seksualne zanimljivosti ^^ *^*
Last post by veljko on Aug 28, 2008 at 12:06:58

Neobicni saveti
Last post by Zlatokosa on Aug 28, 2008 at 09:27:17

EU klub - pridruzimo se i mi
Last post by vlasotincanin on Aug 28, 2008 at 03:59:39

[ Vlasotince Cafe - Vlasotinacki portal ]

Google

Kuj je kude

Vlasotince cafe :: Pogledaj teme - junak dana
 FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

junak dana

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Vlasotince cafe forum -> Tarla Parla KAFANA
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Liki-016
...

Pridružio: May 04, 2005

PorukaPoslao: Čet Jul 10, 2008 11:46 pm    Naslov: junak dana Odgovoriti sa citatom

Citat:
Banka nagradila poštenog nalazača sa 7.500 "švajcaraca"
Autor: RTS | 10.07.2008 - 07:22

Rajfajzen banka nagradila sa 7.500 švajcarskih franaka Ljubodraga Vranića, građevinskog radnika iz Kragujevca, koji je pronašao na krovu letnjikovca u Šumaricama 50. 000 švajcarskih franaka, prenosi RTS.

To je trećina od 100 hiljada evra koji nisu bili pronađeni posle krađe iz kragujevačke ekspoziture Rajfajzen banke kada je službenik te banke izneo milion i četristo četrdeset hiljada evra.
Zamenik predsednika IO Rajfajzen banke Zoran Petrović zahvalio je Vraniću na ovom činu i rekao da je ta banka donela odluku da ga nagradi sa 7.500 švajcarskih franaka.
Pokušavajući da očisti đubre ispod krova letnjikovca u Šumaricama plava kesa sa natpisom banke odjednom se našla ispred nogu Ljubodraga Vranića.

"Videlo se da je novac", rekao je četrdestetšestogodišnji Vranić.
Odmah je pozvao kolege, a zatim je o celom slučaju obavešten vlasnik firme "Tehnik"u kojoj je zaposlen. Dok nije stigla policija niko nije znao da se tu nalazi 50. 000 švajcaraca.
Bivši oružar, koji sa porodicom živi u nedovršenoj kući u kragujevačkom naselju "Petrovac" priznaje da se malo štrecnuo kada je video kesu s parama, ali da nijednog trenutka nije pomislio da to prećuti ili da novac zadrži.
"Ne bih nikada uzeo tuđe pare jer ih nisam zaradio", kaže Vranić

Liki-016
...

PorukaPoslao: Ned Jul 13, 2008 6:50 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Citat:
Našao 4.400 evra i vratio ih vlasniku
Autor: Jelena Ilić | 10.01.2008 - 06:00

Ivan Opavski (25) sakupljajući kolica na parkingu Aerodroma „Nikola Tesla“, 28. decembra pronašao je torbicu sa dva pasoša, mobilni telefon i 4.400 evra. Kada je u pasošu video sliku osmomesečne bebe, bez razmišljanja otišao je do policije i predao pronađeni novac.

- Tog dana je na aerodromu bilo velika gužva, pa sam sa kolegom radio kao ispomoć na parkingu. Sakupljali smo kolica. Nasred parkinga ugledao sam jedna u kojima je bila mala crnu torbu. Uzeo sam torbicu, otvorio je i video svežanj para i dokumenta. Bio sam u šoku. Toliko novca na jednom mestu nisam video u životu. Otvorio sam pasoš i video sliku bebe. Presekao sam se jer mi je prva misao bila da im novac treba za dete. Nisam više razmišljao ni sekund već sam otišao do policijskog punkta na aerodromu i ispričao im šta se desilo. Sutradan me je zvao Milun, čiji sam pasoš našao da mi se zahvali - priča Ivan Opavski, koji na aerodromu radi kao perač prozora.
Ovaj skromni mladić živi u Staroj Pazovi sa majkom, a brat mu već dva meseca, zbog ozbiljnih povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Niša, leži u bolnici. Iako mu je novac preko potreban, ni u jednom trenutku nije razmišljao da evre zadrži za sebe.
- Imao sam neverovatnu sreću što je torbicu pronašao baš Ivan. Kada sam u kolima shvatio da ne mogu da se setim šta sam uradio sa torbicom, uplašio sam se. Prvo sam pomislio da ću izgubiti posao u Nemačkoj, jer neću uspeti da na vreme izvadim novi pasoš i ponovo dobijem vizu. Onda sam pomislio da treba da vratim i pare koje sam izgubio, jer novac nije bio moj. Smrklo mi se - kaže Milun Ilić koji je 28. decembra doputovao sa ženom i ćerkicom iz Frankfurta kako bi u Lazerevcu proslavili Novogodišnje i Božićne praznike.
Na pola puta do Lazarevca policajac je pozvao Sanjinu sestru, koja ih je dočekala na aerodromu i zamolio ih da se vrate pošto su pronađeni njihovi pasoši i novac.
Pošto je u torbici bio i moj mobilni, u policiji su prelistali imenik i pozvali baš Maju koja je bila sa nama u kolima. Posle su mi rekli da su zaključili da smo rod, jer je bila memorisana kao „Maja svaja“. Kada sam uzeo dokumenta zatražio sam broj telefona dečka koji ih je pronašao. Sutra smo se videli, zahvalio sam mu se i dao 100 evra. Znam da je pravilo da se pronalazaču da 10 odsto, ali trenutno nisam imao više - ističe Ilić i dodaje da će se Ivanu naknadno odužiti.

Ivana treba nagraditi
Miluna i Sanju posebno je dirnula skromnost i poštenje mladića, koji ništa nije tražio za uzvrat niti se pohvalio nadređenima. Ilići kažu da su pokušali da kontaktiraju upravu aerodroma kako bi im skrenuli pažnju na Ivanove kvalitete i tešku situaciju u kojoj se on i njegova majka nalaze. Nažalost, niko od nadležnih nije bio zainteresovan da ih sasluša.

clanak ima neverovatnih 142 komentara.
sta mislite, ko je u celoj ovoj prici lud?
misha
Sheherezada

Pridružio: Apr 12, 2005

PorukaPoslao: Ned Jul 13, 2008 8:02 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

verovatno bih i ja tako odreagovao kada bih video sliku bebe u novcaniku ovako bih razmislio dobro.nikad tako nisam naisao na neki novcanik,sve neki srafcigeri,papucke...

lazem,u kafic nadjem nokiu 3210 koja je u tom trenutku bila oko 100maraka polovna.zovnem prvi broj,kazem sta je bilo i posle nekog vremena dodje krava po tel.ni pice,ni hvala,za dupe se teo ucapam.
druga situacija je bila kad naso moj cime neki jadan mobilni i pocnemo da vrtimo brojevi i skontamo da je neki kosovar. nateram cimera da javi da je tel kod njega.prvo sto je covek hteo da mu se odnese tel negde,pa je otkazivao vreme susreta...cirkus.

ne znam sta bih uradio,al znam sigurno,da kad bih uzeo tako nesto,posle svake lose stvari koja bi mi se desila,mislio da me bije maler zbog toga.

Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Nusproizvod_Inhalacije
Future English Teacher

Pridružio: Apr 06, 2005

PorukaPoslao: Uto Jul 15, 2008 3:19 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

ja bi vrnuja bilo koje da sam naseja...
Donald_Sikert
Sheherezada

Pridružio: Jul 20, 2007

PorukaPoslao: Uto Jul 15, 2008 5:37 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Liki-016 ::
sta mislite, ko je u celoj ovoj prici lud?

Ovaj sto je vratio. Vraca se sirotinji, a ovakvima kad vracas mozes da ocekujes samo to sto je ovaj i dobio - nista. Taj sto je izgubio sigurno ima ovde trecu kucu i jos vecu za pokazivanje komsijama, gradjenu bez dozvole, normalno, a ja u celu njegovu pricu o tome kako nisu njegove pare verujem isto tolko kao i u price o madjijama.

Ali najveca budala je onaj sto je vratio banci. Ja bi ih pre zapalio ako ih vec necu nego da vratim tim krvopijama. oni i tako imaju osiguranje za te pare i njima bi osiguranje (jos veci krvopije) sve to nadoknadilo.

Kad nadjes nesto sto izgubi sirotinja to je drugo, to treba da se vrati, ali taj ološ kad izgubi bilo šta, ma jok.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Liki-016
...

PorukaPoslao: Pet Jul 18, 2008 5:27 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Citat:
Časovi matematike liče na igru i zabavu
Autor: Milica Ivanović | Foto: Milica Ivanović | 17.07.2008 - 06:10

LESKOVAC - Umesto da iskoristi školski raspust na nekom od mora ili planina, dugogodišnji nastavnik matematike Srbislav Stojanović iz Leskovca, poznatiji kao Srba učitelj, rešio je da i po letnjim sparnim danima nastavi druženje sa decom. U prostoriji Mesne zajednice u Dubošici svakog dana besplatno podučava tajnama matematike učenike od prvog do petog razreda iz skoro svih osnovnih škola.

Škola je počela s radom 7. jula i trajaće do 12. avgusta kada prosvetni radnici moraju da se jave na posao. Većina đaka su, kaže učitelj Srba, zaljubljenici u ovaj predmet.
- Želim da razbijem stereotip o matematici kao nekom bauku i teškom i neshvatljivom predmetu. Ideja je dugo tinjala u meni, a odluku su, praktično, doneli učenici prvog razreda škole „Trajko Stamenković“, kojima predajem, jer sam naišao na poveću grupu sjajnih matematičara. Tada se prelomilo. Kad sam već počeo da radim sa prvim razredom, pomislio sam zašto ni bih i sa ostalim razredima i - krenulo je. Javljaju se roditelji iz svih krajeva grada, ali ova prostorija je premala da primi sve zainteresovane - priča Srba.
To je, zapravo, prva besplatna škola u leskovačkom kraju, a prijatelji u šali kažu Srbi da je tim potezom izazvao pravi zemljotres. Zatekli smo ga kako s vidljivom žarom objašnjava trećem razredu tajnu magičnog kvadrata i logične tekstualne zadatke, ono što im je u redovnom školovanju bilo najteže da shvate. Milena Jovanović iz OŠ „Vasa Pelagić“ ima peticu iz matematike, ali u odeljenju je velika konkurencija, pa je rešila da u Srbinoj školi nauči ono što je propustila.
- Moj cilj je da učestvujem na svim takmičenjima iz matematike - kaže ova devojčica.
Anastasija Milunović iz iste škole ima četvorku iz matematike, ali želi da ubuduće ima peticu. Iz istih razloga tu su i Aleksandar Pešić i Tijana Đokić, koja je savladala tajnu magičnog kvadrata od devet polja, dok je Nikola Stanković iz OŠ „Vožd Karađorđe“ došao zbog druženja.
- Imam peticu iz matematike. Ovde sam zato što mi je bilo dosadno kod kuće. Kompjuter me više ne zanima, a majci nije odgovaralo da se po ceo dan skitam. Učitelj predaje tako da sve liči na igru i zabavu - priča Nikola.
Pored iskustva od 30 godina rada, učitelj Srba, koji je i član Društva matematičara Srbije, koristi i brojnu literaturu kao što su, na primer, knjige Kluba mladih matematičara „Arhimedes“. Za besplatno angažovanje dobio je podršku svoje porodice.

Nedostaje klima
Predstavnici mesnih zajednica Milentije Popović i Rade Žunić, čije se prostorije nalaze u naselju Dubočica, kupili su za potrebe besplatne škole dve savremene table i potrošni materijal i obezbedili im neophodnu tišinu, ali nedostaje klima-uređaj.

Prikaži poruke iz poslednjih:   

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Vlasotince cafe forum -> Tarla Parla KAFANA Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Forums ©

Rosulja WiFi . vlasotince.comVlasotince u Evropi

All logos and trademarks in this site are property of Vlasotince Cafe.
The comments are property of their posters and Vlasotince Cafe,
all the rest © 2004 - 2007 Vlasotince Portal Cafe

Svi tekstovi i fotografije vlasništvo su Vlasotince Cafe portala. Nije dozvoljeno njihovo korištenje u bilo koje svrhe bez izričitog
dopuštenja . Sva prava zadrzana. / copyright: Vlasotince Cafe / 2004. - 2007.

Ideja administracija realizacija web dizajn (c) Dragan Blagojevic BAN
pomoc i covek bez koga ovo ne bi bilo bamby
Hosted by Host 011

Search engine crawling improved by SSEO v.2 ( Serbian Search Engine Optimization )

web site monitoringCheck Page Ranking
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Strana generisana: 0.35 sekundi
:: Cobalt made for Vlasotince cafe ::