Vlasotince Cafe - Vlasotinacki portal   
  Create an account  •  Pocetna strana portala •  Download •  Vas nalog •  Forumi •  

Navigator
Gradski meni
· Pocetna strana

· Komunikacija clanova
· FORUM
· Flash Chat - NOVO

Zabava
· Vlasotinacki recnik
· Flash Igre
· Jos igrica
· Mnooogo igrica
· Smesne slike
· Vicevi
· TV prog.sheme svih stanica
· Telefonski imenik
· Dnevni horoskop

Portal
· Vesti u vezi portala
· Posalji vest
· FAQ
· Komentar predlog
· Preporucite nas
· Recenzije
· Linkovi
· Pretrazi
· Statistika
· VL Cafe Toolbar

Slike i fajlovi
· Vlasotinacki oglasi
· Foto Album
· Postavi sliku
· Download
· Postavi fajl

Control Panel
· Reg.Users.Login.

Sveze vesti
· Vesti dana
· Drustvene vesti
· Vesti iz kulture
· Politicke vesti
· Vesti iz sporta
· Vesti iz sveta
· Vesti tehnologije
· Vremenska prognoza

Informacija o korisniku
_YOURIP38.103.63.59

Dobrodosli, Gost
Nickname
Sifra

· Registrovani
· _PASSWORDLOST
Ljudi na vezi:
Posetioca: 21
Clanova: 1

Imali smo
6808335
pregledanih strana od
Novembar 2004 (April 2005)

SERDT
22 November 2008 15:07:10 CET (GMT +1)

Mali shout box

Samo registrovani korisnici mogu pisati poruke login ili kreiraj nalog.

Najnovije na forumu
Poslednjih 15 poruka na forumu

Sad ima da se cita povise
Last post by misha on Nov 22, 2008 at 12:09:13

Internet Movie Car Database
Last post by misha on Nov 22, 2008 at 11:47:14

Zima je
Last post by Zlatokosa on Nov 22, 2008 at 08:54:35

Preko bare - sa druge strane Atlantika
Last post by vlasotincanin on Nov 22, 2008 at 02:04:01

EU klub - pridruzimo se i mi
Last post by bamby on Nov 22, 2008 at 01:53:14

Mile Lasic
Last post by vlasotincanin on Nov 22, 2008 at 00:36:21

Srecan rodjendan
Last post by Nusproizvod_Inhalacije on Nov 21, 2008 at 20:02:36

Telenor 333 iiiiiiii
Last post by misha on Nov 21, 2008 at 10:06:44

Samo za zenski svet
Last post by Zlatokosa on Nov 21, 2008 at 09:21:24

R.I.P.
Last post by Morgoth on Nov 21, 2008 at 07:23:00

Election 2008
Last post by Liki-016 on Nov 21, 2008 at 05:06:13

Najbolji film koji ste pogledali u poslednje vreme..
Last post by misha on Nov 21, 2008 at 03:16:54

Jesen je
Last post by vlasotincanin on Nov 21, 2008 at 03:10:31

Dal Tepate Decu ? i sto ne ?
Last post by Gorefest on Nov 21, 2008 at 00:16:35

devojke procitajte obavezno
Last post by Gorefest on Nov 21, 2008 at 00:14:57

[ Vlasotince Cafe - Vlasotinacki portal ]

Google

Kuj je kude

Vlasotince cafe :: Pogledaj teme - Neuspelo povezivanje drugim AP-om!
 FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Neuspelo povezivanje drugim AP-om!

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Vlasotince cafe forum -> Pristupne tacke
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
gasper
Moderator
Moderator

Pridružio: Apr 11, 2005

PorukaPoslao: Pet Okt 07, 2005 1:14 am    Naslov: Neuspelo povezivanje drugim AP-om! Odgovoriti sa citatom

bukovski pomagaj nadrljao sam, siguran li si ti da je od tebe gore u Beli Kamen radelo sa onaj Pheenet WAP011RT vezivanje sa cokanovica, ma kod mene ga vidi i sve lepo ali brate Connection Failed i to ti je, kuj je fazon poima neam, znaci iskljucim moj ap da ne smeta, signal sigurno ima i previse Smile, mac adresa je ubacuna u filter kod cokija i nece

i javlja se nemoguce, pokaze po nekad da ip adresa vec postoji u mrezi a nema si veze jer sam siguran da nema (pa cak sam i menjao nekolko), kad probujem da se konektujem coki izgubi vezu sa svi ostali znaci njegov ap se fokusira samo na ovaj ali jednostavno neeeceee

i sto je najzalosnije, batalim da namestam ap nego se razestim i turim wireless karticu u komp i konektujem se sa cokija sve lepo super radi ali kad ukljucim ap nece (Wl-118G+), znaci il radi kartica il ap, obe nema sila, znaci sve je lepo podeseno u network connections su bridgovane veze sa ap/switch i veza sa mreznu ali nece,

i na kraj, dosao sam dotle da kupim komp (kuj ce ujedno bude i server za ftp, wdm, irc, jabber...) i da mu stavim wireless karticu i da on bude vezan sa cokija a iz njega da ide u switch kude je zakacen ap, al me stra da nece i tako da radi?

i da, ako ti nije problem pitaj ovija na es (posto ja nisam bas najbolji sa nji) sto nece da radi (zajebi ap, pitaj gi za mreznu)
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
bukovski
Site Admin
Site Admin

Pridružio: Apr 02, 2005

PorukaPoslao: Pet Okt 07, 2005 3:18 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Jao po drugi put pisem temu a racepi se pisajeci ( puce firefox prvi put u zivotu grrrrrr )
Aj skracena verzija.

ZNas da je radeo Ap od mene i preko cokija i preko tebe znaci radeo ( sa 70 % signal ) . Toj izuzimamo
KOd tebe je problem u podesavanju mreze 90 % sa siguran.
aj prva varijanta.
1. Neka coki iskljuci wds jel mu vise netreba
2.nek ti da siguno slobodnu ip adresu ! ( sto vec jeste jel kazes da si se povezivao preko komp )
3. Tu adresu tipa 192.168.0.150 podesis na wap011 a njega ubacis dalje u switch .
4.Wap podesis na klijent mod ( sto znas ) proveris sva podesavanja u njemu jos jednom za svaki slucaj.
5. Wap radi na 1 kanalu jel se povezuje na cokija na 1 kanalu
6. Wap011 povezes na switch
7. Jednim kablom iz swicha povezes tvoj komp u mreznu karticu i podesis ip adresu racunara na 192.168.0.151
8. DRUGU KARTICU IZBACIS IZ KOMPA ( mozda ce biti potrebno da reinstal win da izbaci lepo driveree i registry podesavanja )
OBAVEZNO ( jer veoma sumljam najvise na taj deo oko 2 kartice u kompu , mada nebi trebalo ali mislim da je to VEOMA MOGUCE )
9. na ap-u glavnom iskljucis DHCP Client Mode
10.SSID podesis na ime koje nema _ u nazivu ( probaj 0.1 % )
11.Ap stavis na 6 kanal ( obavezno )
12.Ap namestis IP 192.168.0.152
13. Nekom klijentu das 192.168.0.153 cisto da probas od njega sta i kako radi ako uopste proradi
( sve ovo ako ove ip adrese nisu zauzete )
14. Naravno da subnet mask svuda treba da bude 255.255.255.0
15.POsto apovi sada idu preko switcha nemoj da koristis crossover kablice
to bi trebalo da sljaka bez problema .

e ona druga varijanta sto si reko za klijent i server na istom racunaru hmmm moze npr bar neka p2 celeronce na 500 sa bar 64 mb rama bitno je da ploca podrzava pci 2.2 ( jer nemoz da nadjes karticu za pci 2.1 ( ko na p1 ) . I kao sto i sam kazes to super radi.
I lepo povezes taj komp preko switcha i to sve sljaka bez problema ( nadam se ) tj mozda i bolja varijanta a ovaj ap da odnesemo liku da namestimo kad dodjem ako je voljan da kupi nove kablove Smile + smo bar 4 korisnika Smile

E moj predlog odavno je da nasa mreza ima adrese tipa 10.0.0.x
koje su mnogo lakse za pamcenje znaci nas ap da ide na te ip adresice a cok nek cepa na 168. tj bilo sta jer ako se odradi clijent komekcija vise nece biti bbitno da budemo u istom opsegu ip adresa . ( ali onda mora bar neki mali rutercic da se instalira na taj novi komp koji ce sve to lepo da odradjuje.
ili da na svaom klijent racunaru ( apu ) stavis da mu gateway bude ( nas klijent ) koji se povezuje sa cokijem ana tvom stavis gateway ip tvog ap-a .

treca varijanta :
Na p1 imam jedan kuci fali hardisk se instalira Mikrotik i lepo podesi stave se 2 mrezne u njega i on ceo poso odradjuje prva liga . mada moze i na taj sto planiras server da bude onda nemora kartica wireless u njemu ali kad je vec tu jeftinije je da se ubaci kartica Smile sve u svemu ruter radi poso koji nam treba prva liga ( za sada nemora ali kasnije kad postavim i ja gore trebace nam mada naravno i tada mozemo da furamo i dalje isti opseg ip-adresa ali da sednemo i dogovorimo se sa cokijem ko dokle koji opseg koristi i sl. )

Zadnja varijanta:
Ako nista od toga neproradi daj napisi mi na mail koje pitanje da im postavim konkretno ? mozda onaj drugi deo tvog pitanja ?
MAda ako ne proradi prva varijanta pisacemo odma na forum ali mislim da ce da proradi 90 % . Ako ne onda jbg li ga
poz

p.s. pri bilo kom podesavanju probaj da pingujes ako to prodje mozda stvarno AP zeza !
pass: vlasotince

Only amstaff - Only place you will need for Amstaff...
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora Yahoo Messenger MSN Messenger
gasper
Moderator
Moderator

PorukaPoslao: Pet Okt 07, 2005 11:50 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

kartica je bila izbacena iz komp kad sam probuvao sa ap, naravno kad sam namestio karticu odkacio sam ap, za ip ok svidja mi se predlog, sta konkretno da pitas oni na es? pitaj ih za karticu u komp i za ap zakaceni u switch, za sad bi taj poso radeo moj komp (Intel Pentium 2x2.8Ghz 1MB Cache, ASUS P4C800 Deluxe motherboard, 512MB Kingston HyperX, i mislim da je bitno 3Com Gigabit Lan), router ce nam treba sam kad pustimo net na tamo neki mesec (posto ja dobijam ADSL sad poskoro a ako ne toj pricao sam sa Cokija i nasli smo nacin da dobijemo net, cu ti pricam), znaci sta da gi pitas, mogu li ja na moj komp da ubacim karticu i da radi iako je vec zakacen sa ap

dakle ocu toj da namestim u sledeci nekolko dana jer je vec postalo nepodnosljivo, povecao se broj klienata i tako, a reci mi koje mislis od ideju da nodovi budu u G vezu, znaci da nod ima 2 apa, jedan u G vezan sa drugi Nod a jedan u B kuj se vezuje sa klienti, ja mislim da bi toj strasmo radelo

p.s za pola sat krecem na prodigy, pa se cujemo kad se vrnem
Nazad na vrh
gasper
Moderator
Moderator

PorukaPoslao: Pon Okt 10, 2005 11:26 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

ovako, padnulo mi je na pamet da probamo da gurnemo ap u switch u net i da se zakaci na moj ap, toj ce probamo u sredu pa ti javim koje bilo
Nazad na vrh
bukovski
Site Admin
Site Admin

PorukaPoslao: Pon Okt 10, 2005 11:35 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pzi aj probaj. Ja ce dodjem nesto hitno u cetvrtak dole tj imam neku svadbu u subotu dolazim na kratko . pa ako oces moz se jebavamo u petak poslepodne npr. Da ga odnesem kod mene da probam da ga probamo bitno kod tebe i sl.

Sto se tice linka izmedju 2 tacke naravno da je idealno da bude u G standardu. Inace vec sam poceo da skupljam pare sa postavljanje gore kod mene ce bude postavljen u skorije vreme kad sve iznabavljam sto treba al od sve ce pricamo kad se vidimo

poz

p.s. i za es ce pitujemo ako bas ne moz namestimo sami Smile

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora Yahoo Messenger MSN Messenger
gasper
Moderator
Moderator

PorukaPoslao: Pon Okt 10, 2005 11:54 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

ok, cu te cimnem u petak
Nazad na vrh
vlasotincanin
Broj 1
Broj 1

Pridružio: Apr 16, 2005

PorukaPoslao: Uto Okt 11, 2005 11:42 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

gasper ::
posto ja dobijam ADSL sad poskoro

U Vlasotincu???
SBB???
ili ko?
Pošto?

Objasni malo, ako te ne mrzi.
gasper
Moderator
Moderator

PorukaPoslao: Sre Okt 12, 2005 11:28 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

pa znas da su u centar kopali skoro sve ulice i stavljali novi kablovi koji na novu centralu, i sad nas lazu da ce biti moguc ADSL mada im ja jos ne verujem dok ne vidim, za 2-3 dana bi trebalo da mi puste taj nov broj pa cu ti kazem
Nazad na vrh
bukovski
Site Admin
Site Admin

PorukaPoslao: Sre Okt 12, 2005 11:42 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Aj da te ne razocaravam al ADSL u VL nece vidis jos pa negde 2 godine . U Nisu se ocekuje tek pocetkom sledce uvodjenje ADSL-a i to na malom broju centrala.
A da mislim ali nisam siguran da je Vlasotinacka centrala tranzitna tako da ...
+Uzo i ja broj za mene si ( od tija novi tj plati ga nesam jos dobio ) bas zbog toj jer na staru centralu viko necemo moze ( a lzu ljudi )
Pre ce dodje SBB kabal nego ADSL

Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Vlasotince cafe forum -> Pristupne tacke Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Forums ©

Rosulja WiFi . vlasotince.comVlasotince u Evropi

All logos and trademarks in this site are property of Vlasotince Cafe.
The comments are property of their posters and Vlasotince Cafe,
all the rest © 2004 - 2007 Vlasotince Portal Cafe

Svi tekstovi i fotografije vlasništvo su Vlasotince Cafe portala. Nije dozvoljeno njihovo korištenje u bilo koje svrhe bez izričitog
dopuštenja . Sva prava zadrzana. / copyright: Vlasotince Cafe / 2004. - 2007.

Ideja administracija realizacija web dizajn (c) Dragan Blagojevic BAN
pomoc i covek bez koga ovo ne bi bilo bamby
Hosted by Host 011

Search engine crawling improved by SSEO v.2 ( Serbian Search Engine Optimization )

web site monitoringCheck Page Ranking
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Strana generisana: 0.34 sekundi
:: Cobalt made for Vlasotince cafe ::